Jouw smartphone helemaal klaar voor onderweg

Als je op vakantie gaat heb je heel veel aan je telefoon. Je telefoon kan je helpen met de route of ideeën voor leuke uitjes tijdens de vakantie. Wij hebben een aantal dingen op een rijtje gezet om jouw telefoon klaar te maken voor de vakantie. 

Auto oplader

Je kent het wel, je zit in de auto en jouw smartphone is leeg. Dat probleem verhelpt de auto oplader. Steek de oplader in de stroomtoevoer van de auto en je telefoon wordt snel opgeladen 

Screenprotector

Om je beeldscherm beter te beschermen kan je een schermprotector gebruiken. De kans op krassen of barsten op je beeldscherm is dan een stuk kleiner. De screenprotector is een soor folie dat je gemakkelijk op het beeldscherm van je telefoon plakt. 

Google Translate app

Een woordenboek van 100 kilo in je broekzak: deze app vertaalt tussen 64 talen, onder meer Nederlands, Arabisch, Fins, Chinees. Je kunt woorden of zinnen intypen maar je kunt ook woorden of zinnen in laten spreken en zelfs de vertalingen laten uitspreken. Deze app werkt alleen met internet. Als je de app in het buitenland wilt gebruiken pas dan op voor roaming-kosten. 

Google Goggles

Met Google Goggles werkt je telefoon net als een alleswetende bril. Richt de camera van je telefoon op een kunstwerk en de app geeft je info over bijvoorbeeld wie het beeld heeft gemaakt.
Richt je de camera op een onbegrijpelijk bordje en je krijgt een vertaling. En richt je de camera op een logo van een bedrijf en je wordt doorgestuurd naar de website van het bedrijf. 

Wi-Fi finder

Zonder wifi heb je niet heel veel aan apps waar internet voor nodig is. Dat kan leiden tot peperdure roaming-osten. Een oplossing hiervoor is: zoek een gratis hotspot. Die vind je zelfs offline met Free Wifi Finder: daarmee kun je een kaart van 145.000 hotspots over de hele wereld gratis downloaden.Als je op jouw bestemming bent vind je de dichtstbijzijnde gratis hotspot via de GPS. Deze app werkt vooral goed in grote steden. 

WeatherPro

Geavanceerde weerapp waarmee je regenradars voor vrijwel de hele wereld kunt vinden. Voeg simpelweg een locatie toe en deze app geeft ook satellietbeelden en informatie over de temperatuur, luchtdruk, windkracht. Deze app is dus super handig voor op vakantie als je wilt weten wat het weer wordt.