Tips bij het kopen van een nieuwe mobiele telefoon

Is jouw mobiele telefoon nodig aan vervanging toe? Of is je abonnement afgelopen en moet je binnenkort een nieuwe afsluiten? Dan is het handig om je eens te verdiepen in de wereld van de mobiele telefonie. Deze markt wordt namelijk overspoeld door vele aanbieders die schreeuwen dat zij de beste deal hebben. Hieronder volgen enkele tips zodat jij de juiste keuze maakt bij de aankoop van een mobiele telefoon.

Heb jij de keuze al gemaakt om een abonnement inclusief telefoon of sim-only af te sluiten of kies je toch liever voor een prepaid telefoon? Je kunt een abonnement inclusief telefoon als een ‘all-inclusive’ abonnement zien. Bij dit abonnement sluit je namelijk een bepaald pakket af inclusief telefoon. Als jouw mobiele telefoon nog een tijdje mee kan, dan kun je voor een sim-only kiezen. Dit is ook een abonnement, maar dan ontvang je er geen telefoon bij. Je betaald namelijk alleen maar voor het aantal belminuten, sms’jes en de internetbundel. Dit is uiteraard goedkoper dan een abonnement inclusief telefoon. Als je helemaal niet vaak belt kun je kiezen voor een prepaid. Je krijgt van tevoren een aantal afgesproken aantal minuten. Zodra je deze minuten hebt verbruikt zal je de minuten weer moeten opwaarderen.

De mobiele telefoon

Heb jij de keuze gemaakt welk abonnementsvorm je af wilt sluiten? Dan kun je verder kijken naar welke mobiele telefoon je het liefst wilt aanschaffen. Wil je een ‘ouderwetse’ mobiele telefoon of ga je toch voor een smartphone? Bij een smartphone kun je behalve bellen en gebeld worden ook op internet surfen. Dus als je alleen telefonisch bereikbaar wilt zijn is een ‘ouderwetse’ mobiele telefoon voldoende, maar als je ook een internetaansluiting wilt of foto’s en video’s wilt maken, dan kun je beter voor een smartphone kiezen. Bij het uitkiezen van een smartphone moet je wel letten op onder andere het beeldscherm, de camera en de opslag. Dit is vooral belangrijk als je veel foto’s of video’s met je mobiele telefoon gaat maken. Zit je veel op internet? Kies dan vooral voor het 4-G netwerk. Daarnaast kun je kiezen uit meerdere besturingssystemen en is het belangrijk om te kijken naar de batterijduur. Als je deze stappen bij de aanschaf van een mobiele telefoon doorloopt, weet jij precies welke telefoon het beste bij jou past!

De aankoop van de mobiele telefoon

Je hebt je keuze gemaakt, maar wat nu? Je zult nu verder moeten gaan kijken naar waar je de mobiele telefoon gaat aanschaffen. Dit kan namelijk in een winkel, maar ook op internet. Op internet kun je ook de ervaringen en beoordelingen van telecomaanbieders lezen. Hierdoor ben je op de hoogte van de service en klantvriendelijkheid van een bedrijf. Zo ben je nog beter voorbereid op wat je te wachten staat. Succes met de aanschaf!