Nooit meer te veel betalen met een prepaid simkaart!

Ouderwets, dat is de gedachte die veel Nederlander hebben als ze denken aan een prepaid simkaart. De meeste mobiele telefoongebruikers in Nederland hebben namelijk een telefoonabonnement. Of een normaal mobiele abonnement (afgesloten in combinatie met een nieuwe mobiele telefoon) of een sim only abonnement waarmee mensen al flink wat geld kunnen besparen. Door deze twee opties wordt de ‘prepaid’ optie vaak vergeten. Toch worden er tegenwoordig weer steeds meer prepaid simkaarten verkocht. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op de voordelen van zo’n prepaid simkaart.

Bepaal zelf je budget voor de mobiele telefoon

Met een prepaid kaart heb je de kosten echt zelf in de hand. Dit houdt in dat je zelf bepaalt hoe veel budget je jezelf geeft door zelf het beltegoed bedrag te bepalen. Als je namelijk zelf €20,- toevoegt aan je tegoed dan is het niet mogelijk om hier overheen te gaan. Je geeft zo jezelf een hard budget waar je een bepaalde periode moet doen. Uiteraard is dit ook handig voor kinderen om te leren omgaan met geld en hun mobiele telefoon. Door de manier die prepaid heet voorkom je dat je aan het eind van de maand een hoge rekening ontvangt. Je hebt alles zelf in de hand namelijk!

De flexibiliteit van een prepaid simkaart

Een prepaid simkaart is erg flexibel, zeker als we het gaan vergelijken met een mobiel telefoonabonnement. Je kunt namelijk gemakkelijk opwaarderen wanneer je wilt. Gemakkelijk via de SMS of via het internet. Wel zo handig, want je kunt hier via iDeal betalen of het wordt van je rekening afgeschreven via automatische incasso.

Daarnaast ben je geheel vrij in het kiezen van jouw prepaid telecomprovider. De ene provider heeft een goedkoop tarief voor mobiel internet, terwijl je bij de ander goedkoop kunt bellen en sms’en. Er zijn verschillende vergelijkingssites die dit precies voor je op een rij kunnen zetten.