Je smartphone beschermd tegen vocht en kou

Veel mensen staan er niet bij stil, maar in de winter heeft de smartphone heel wat te verduren. Zeker wanneer je op vakantie of wintersport naar een koude bestemming gaat, kan jouw smartphone wel wat hulp gebruiken. In dit artikel willen wij je attent maken op de mogelijke gevolgen van vocht en kou voor je smartphone. Daarnaast ontvang je tips en adviezen van Smartphonerepairs om je telefoon zo goed mogelijk te beschermen tegen deze slechte weersomstandigheden.

Problemen bij extreme temperaturen

Bij de aanschaf van je smartphone ontvang je algemene voorwaarden. Vaak worden deze als oninteressant bestempeld en belanden deze in een lade of doos. In de algemene voorwaarden vind je echter ook informatie van fabrikanten als Samsung en Apple over de werking van de smartphone bij extreme temperaturen.

Zo geven deze fabrikanten aan dat bij een temperatuur van 10 graden Celsius de beeldschermen van de meeste smartphones minder fel zijn. Bij een temperatuur van -10 graden Celsius ervaren sommige gebruikers volgens de fabrikanten problemen met de accu en een temperatuur van -20 zorgt er zelfs voor dat de meeste toestellen uitvallen. Bij temperaturen van -30 en -40 heeft het merendeel van de toestellen lcd- en accuproblemen of werken de telefoons helemaal niet meer. Controleer bij de algemene voorwaarden de invloed van temperatuur op jouw toestel om te ontdekken hoe weerbestendig jouw telefoon is.

Schade door vocht en kou

Uit de waarschuwingen van de fabrikanten kunnen we concluderen dat veel smartphones niet ontwikkeld zijn voor gebruik bij temperaturen tussen de 10 en -40 graden Celsius. Naast tijdelijke problemen met de accu en het lcd-scherm, kunnen vocht en kou ook zorgen voor schade aan het scherm, de accu en de printplaat. In het ergste geval gaat het om blijvende schade die zelfs door SmartphoneRepairs niet kunnen worden opgelost.

Je smartphone beschermen

Om reparaties en blijvende schade te voorkomen is het belangrijk om in de winter en bij andere perioden met vocht en kou zorgvuldig om te gaan met je smartphone. De beste manier om je smartphone te beschermen tegen deze weersomstandigheden is door deze uit te zetten. Voor de meeste gebruikers is dit echter geen optie. Wel kun je jouw telefoon helpen door deze even uit te zetten en tijd te gunnen om op temperatuur te komen. Hoe groter het verschil tussen de binnen- en de buitentemperatuur, des te langer je moet wachten met het aanzetten van je smartphone.

Om de batterij te sparen bij vocht en kou is het verstandig om de scherminstellingen donkerder te zetten. Ook het uitschakelen van mobiele data, apps, gps en andere functies draagt bij aan de duur van de batterij. Berg je telefoon goed op, zodat deze warm blijft en de accu daardoor goed beschermd blijft. Bij voorkeur in een binnenzak of broekzak.